Forum Gcity.org.pl
Maj 18, 2012, 12:38:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Drag and drop w Gmail - korzystacie ?  (Przeczytany 4562 razy)
Pawelk
Newbie
*

Zobacz profil WWW
« : Wrzesień 23, 2010, 10:32:41 »

W kwietniu tegoż roku na oficjalnym blogu Gmail, Google poinformowało o nowej funkcjonalności Gmail'a. Od tej pory załączniki można przeciągać do okna przeglądarki bezpośrednio z systemu operacyjnego. Działa to jedynie w przeglądarkach Google Chrome i Firefox 3.6. Załącznikiem musi być plik o o niezerowej wielkości. Czyli pustych plików czy katalogów nie załączymy....
Korzysta ktoś z tego ? Przyznam szczerze ze dopiero niedawno się o tym dowiedziałem ...

źródło: blog

Wg Darwina każdy z nas pochodzi od jakiegoś prymitywnego głąba, więc niektórzy mają to szczęście, że osobiście znają własnego
Krs
Administrator
Full Member

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 23, 2010, 10:52:13 »

Nie korzystam z wiadomych względów (Opera). Pomysł z serii "Zróbmy coś, nawet bardzo bezsensownego, byle można było się czymś pochwalić"
Pawelk
Newbie
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 23, 2010, 11:19:45 »

A wg mnie to jest bardzo wygodne... nie muszę otwierać okienka ze źródłem pliku, potem w "górę i w górę" Język żeby dojść do np pulpitu, kiedy miejscem roboczym na wszystkie pliki jest pulpit... A tak przeciągnę sobie plik i "tadam" Chichot

Wg Darwina każdy z nas pochodzi od jakiegoś prymitywnego głąba, więc niektórzy mają to szczęście, że osobiście znają własnego
rufuss
Global Moderator
Jr. Member

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 23, 2010, 08:45:55 »

Może to kwestia przyzwyczajenia i spojrzenia na nowe rozwiązania od Google z trochę innej strony...ale dla mnie jednak wygodniejszym sposobem jest okienko ze źródłem pliku. Samo przeciągania jest dość kłopotliwe - w sumie i tak trzeba najpierw znaleźć odpowiedni plik na dysku i dopiero potem przeciągnąć go przez okna...nieraz z takim plikiem trzeba jeszcze najechać na pasek zadań na dole, żeby przełączyć się między oknami przeglądarki a eksploratora i dopiero po tym zwolnić przycisk mychy...ehhh
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!